Kurs ten jest otwarty - zapisać może się każdy kto skończy 18 lat.
Czas trwania - 2 dni - 10 godzin wykładowych
CENA: 690 zł
Program Kursu:
Część 1 - Zajęcia teoretyczne
- wprowadzenie w świata win: definicja wina, szczepy,
- winifikacja
- klasyfikacja win
- jakość wina – rodzaje aromatów i smaków wina, defekty win
- podstawy wiedzy sommelierskiej
- zawód Sommelier w praktyce
- dobieranie win do potraw
Część 2 - Zajęcia praktyczne
- prawidłowe otwieranie butelki z winem
- dekantacja wina
- profesjonalny serwis wina
- ocena organoleptyczna wina (degustacja)
Egzamin teoretyczny i praktyczny
Koszt - 690 zł.
PROMOCJA dla absolwentów!
Zapisując się u nas na drugi kurs otrzymujesz 50 zł zniżki, a na trzeci 100 zł zniżki!
Dyplom w dwóch językach - polskim i angielskim.
Zapisy przez formularz zgłoszeniowy na stronie www.kurssommelierski.pl
Kurs skierowany jest zarówno do osób początkujących bez doświadczenia jak i kelnerów chcących podnieść kwalifikacje.
Jeżeli na stronie widnieje termin kursu, oznacza to, że są jeszcze wolne miejsca na ten kurs i można się zapisać.
Organizator nie zajmuje się działalnością cateringową. Ewentualne napoje i posiłki podczas przerw uczestnicy zapewniają sobie we własnym zakresie jeżeli mają taką potrzebę.
W ofercie również szkolenia zamknięte, szkolenia personelu w gastronomii, szkolenia dla szkół oraz kursy indywidualne.
Organizujemy również pokazy sommelierskie oraz prezentacje i degustacje komentowane wina z sommelierem. W sprawie wyceny takiego eventu prosimy o wiadomość mailową na biuro@kurssommelierski.pl